tiistai 29. maaliskuuta 2016

Kohti kevyempää kevättä


Nyt pääsiäisen herkuttelun jälkeen päätin (jälleen kerran) aloittaa hieman kevyemmän ja
järkevämmän ruokavalion! Sunnuntaina söimme täällä kotona herkullisen ja erittäin tuhdin aterian,jossa ei rasvaa ja suolaa säästelty :) Eilen herkuttelimme mummolassa ja kahvipöytää koristikin kolme kakkua sekä anoppini taivaalliset pullat!Tuollaisen ylensyönnin jälkeen tulee aina tehtyä tiettyjä päätöksiä..

 Normaalisti kotona syömme hyvinkin tavallisesti lihaa,kasviksia ja perunaa. Ruoka valmistetaan pikaisesti ja on aina arkisin hyvin yksinkertainen ja helppo. Näillä kriteereillä olisi jo mahdollista saada vähän vaihtelua ruokapöytään,kun vain saisi aikaiseksi tutustua uusiin resepteihin.. Ja kun kiinnostavan ohjeen löytää niin pitäisi samantien kirjoittaa ylös tarvittavat raaka-aineet,sillä kaupassa ollessa muistat tuon ihanan ruuan jonka ohje on kotona hyvässä tallessa! Muutaman kerran tilanne on pelastettu puhelimen avulla,klik vain ja nettiin. Tässäkin on se iso mutta, sillä joudun tunnustamaan olevani nykyään todella huono kauppa-asioissa! En jaksa keskittyä kunnolla vaikka ostoslista olisi kädessä,saati sitten näprätä puhelinta.. Yritän selviytyä kaupasta pikaisesti pois ja siitä syystä usein kauppaan myös jää ne tärkeimmät tuotteet :) 

Haluaisin siis muutta ruokatottumuksiamme pienen askeleen parempaan ja terveyttä edistävämpään suuntaan.Suuren suuriin muutoksiin en pyri,mutta se pienikin askel olisi hyvä..
Prisman alehyllystä nappasin pari kirjaa mukaani jo aiemmin tänä vuonna,ja näihin olen alkanut tutustumaan! Paljon hyviä ohjeita,nyt vain yksi ruoka kerrallaan kokeiluun (ja se ostoslista tarvittavista raaka-aineista heti ylös!) .


                          Ja senhän me tiedämme, että hyvästä ruuasta tulee parempi mieli :)
                                                       Aurinkoista viikkoa kaikille!
Ei kommentteja: