keskiviikko 21. syyskuuta 2016

Poikien valtakunnat

Viime aikoina täällä on laitettu taas kaikki hyrskynmyrskyn ja heikunkeikun !!!
Facebookissa jo aiemmin kirjoitinkin, että meidän koululaiset ovat vihdoin saaneet omat huoneet!
Alunperin oli tarkoitus jakaa poikien aiempi suuri huone väliseinällä, mutta en millään raaski tuohon hommaan ruveta :)  (tai no tuskin minä sitä seinää rakentaisin) Huone on kauniin avara ja valoisa,kiva näin. Se toimii siis vastedes tyttöjen huoneena, tällä hetkellä meillä aikuisilla on yhdessä nurkassa oma tila, kirjahyllyn takana. Toimii.

Mutta miksi me olemme nurkassa?
Kaikkihan lähti siitä, että pikkuapulainen ja veljeksistä nuorempi vaihtaisivat tilojaan. Kaikki olivat tyytyväisiä ratkaisuun, muutostyön ja tavarakasojen keskellä pirautin miehelle innostuneen puhelun  ideastani ja näin muutti esikoinen meidän makkariin! Ajattelin, mihin ihmeeseen me tarvitaan huonetta, jossa vietetään vain aika joka ollaan unessa! Esikoinen hyötyisi tuosta tilasta huomattavasti enemmän, ja näin on ollutkin. Oma tila ja oma rauha suotakoon nelkkiluokkalaiselle, kun siihen on mahdollisuus.. Molempien poikien päätyseinän maalasin liitutaulumaalilla, ja ovat olleet Todella iloisia tuosta! Ja musta, vau! Esikoiselle ostettiin uusi kirjoituspöytä Jyskistä, nuorempi sai iskän vanhan :) Pikkuveli oli vähällä  tuosta loukkaantua, mutta korostin kaappitilaa johon saa aarteet jemmaan - näin olikin hetken asiaa pohdittuaan tyytyväinen ratkaisuun.


Tarkoitus on muokata yläkerran aulasta meille pienen pieni makuuhuone, tuohon tarvitaan se väliseinä. Tällä hetkellä aula toimii tv-tilana, mikä kerää kaiken roskan ja romun, ylimääräisen tavaran luokseen, vaatteista puhumattakaan. Kevyt , mahdollisesti vanhoja ikkunoita sisältävä väliseinä vain puuttuu.. Parveke jää tuolloin "meidän makkariin".  Katsotaan nyt, päästäänkö me tuosta ajatuksesta pidemmälle :) Toivottavasti, ajatus ei nimittäin ole lainkaan huonompi!

Esikoisen huoneeseen palatakseni, säilytystilat puuttuvat vielä. Miten saada Aku Ankat ja lukuisat kirjat, legoalukset ja tekeleet, pelit ja kaikki muu tärkeä tavara järkevästi paikoilleen? Pohdintaa, pohdintaa ...
(niinkuin tästä näette, säilytystilaa vailla ollaan :)   )


 Pikkuveljen huone.
Vasemmalta seinältä piiloon joutui pinkki seinä, oli kuulemma vähän lälly!
Kerrossänky on tullut meidän kotiin veljeltäni, ja tuollaista samankaltaista harkitsen myös esikoisen huoneeseen. Sirorakenteinen, ja olisi yövieraalle aina peti valmiina. Sänky pitää joka tapauksessa löytää, tällähetkellä nitisevä varavuode käytössä... hieman ärsyttävä pidemmän päälle !

Täälläkin vielä viimeiset asettelut vaiheessa, mutta toimiva ratkaisu.
 Molemmat ovat pitäneet huoneensa siisteinä, oikeasti ! Eikä ole iltariitoja laisinkaan, totta !

Aikanaan tytöillä siis luvassa hyvät tilat leikeille ja nukkumiseen.. Ei tarvitse kompuroida nukensänkyihin ja duploihin, pikkueläimiin ja keittiövälineisiin :) Pojat ovat jo jättäneet taakseen lelulaatikot, muutamia leluja lukuunottamatta. Siskojen huoneessa voi käydä sitten leikkimässä, kun oikein leikityttää! Puupalikoilla ja duploilla innostuvat toisinaan pikkusiskojen kanssa vielä rakentelemaan, hyvä niin. Leikinaikaa vielä on ..
Kauniita syyspäiviä ja kynttilän valoa iltoihinne toivon ..!

Ei kommentteja: