lauantai 28. tammikuuta 2017

Lauantaina

Vietimme vapaapäivää :)
Ei mitään sovittuja menoja , ei kellään. Voisi ajatella, että kotiäidillä kaikki päivät on vapaapäiviä, mutta eihän se oikeasti niin ole. Vapaapäivän tekee kiireetön aamu.  Ei kellonsoittoa,ei aikataulutettua aamiaista. Vapaapäivänä ei pakata kiireessä, ei hoputeta eikä huomautella vetelehtimisestä. Vapaapäivänä syödään pitkä myöhäinen aamupala, lompsitaan hitaanlaisesti ja katsotaan vaikka leffa keskellä päivää. Ikävä tosiasiahan se on, että muina päivinä jatkuva hoputtaminen on niin yleistä. Tänä aamuna kahden perheenjäsenen vielä nukkuessa ja minun tehdessä sitä myöhäisempää aamupalaa saimme soiton naapurista, siellä ihastuttavat pikkuveljekset kyselivät meidän 8-vuotiasta luistelemaan.

Menihän siinä hieman yli tunti, ennenkuin edes ensimmäisellä kokoonpanolla tuohon kentälle pääsimme. Ne kaksi uneliaampaa jäsentä tulivat sitten toisella autolla perässä :)
Eilen haimme yhden serkkutytön viikonloppukylään ja tytöillä olikin kova kiire jäälle. Ja niinkuin yleensä, vielä kovempi kiire oli lopulta eväslaatikolle! Eväät on vain niin mahtava juttu, vaikkei kummoiset olisikaan. Siinä on taikaa ..

Pienimmäisellä oli tietenkin halu päästä muiden joukkoon, vain luistimet puuttui ..
Onneksi jäällä sai vauhtia muutenkin, kuin terät jalkojen alla :)


Loppu päivä meni leppoisasti, joskin vilkkaasti. Se leffahetki rauhoitti laumaa hetkeksi aikaa ja alkuillan hämärässä mies lähti vielä laskemaan mäkeä lasten kanssa, kun minä jäin tekemään ruokaa. Pimeän tullen ottivat otsalamput avuksi, täällä kun ei valonsäteitä saada mistään ja ulkovalaistus ei yllä tuonne meidän mäkeen. Päivän kohokohta oli reissu mummolan pihasaunaan. taskulamppujen valossa kipitimme metsäpolkua saunalle. Saunaa lähestyessämme näimme mummin sytyttämät lyhdyt, joita oli useita. Kaunista.
Tällä kertaa me tytöt oltiin sen verran reippaita, että pulahdimme puroon virkistäytymään :)
Pojat kävivät iskän kanssa avannossa kaksi viikkoa sitten, silloin ei riittänyt yksi tai kaksi pulahdusta, piti käydä neljä kertaa! Ja avannosta telttasaunaan, vau!


Huomennakin saamme nauttia myöhäisen aamiaisen, sitä jo odottelen.
Kaunista, toivottavasti vielä aurinkoista sunnuntaita toivotan kaikille -Ei kommentteja: