maanantai 4. heinäkuuta 2016

Pihatöitä

Viikonloppuna saimme tehtyä vähän pihatöitä,  vaikka aikaansaannos ei ole suuren suuri
 - olen erittäin iloinen tehdyistä töistä !
Ajankäyttö ja aikaansaaminen pihatöissä on tällä hetkellä melko hankalaa, kun tämä pienimmäinen ilopilleri kaipaa vielä vanhempaansa toisella tapaa, kuin vanhemmat sisaruksensa :)

Isommat osaavat olla jo (välillä turhankin) omatoimisia. Välipaloja kaivellaan kaapeista tiuhaan tahtiin , varmistellaan ettei nälän tunne pääsee odottamaan ruokailua - sitä oikeaa ruokaa.
Tänään oli kadonnut pussillinen porkkanoita sekä lähes pussillinen herkullista leipää, kun nukutin pikkutyttöjä .. HUOM: Olimme syöneet puuron ennen tätä!
 Nutella- purnukkakin löytyi paikasta , mihin ei oikeasti kuulu. Jos olisivat hoksanneet laittaa purkin takaisin omalle paikalleen, en olisi edes tajunnut sokerihiirien suklaannälkää ja pikkupihistelyä :)

Viikonlopun olimme siis ajatelleet käyttää pihatöihin ja niin kävikin.
Perjantai-iltana käytin pojan jalisharkoissa ja  sillä aikaa miehet kävivät kolmen sukupolven voimin lastaamassa kivenmurikoita traktorin kyytiin tuosta naapurustosta. Kiitos naapureille mahtaville, saimme toisaalta hieman siirtonurmeakin! Ihania, ystävällisiä ihmisiä :)
Lauantaina asettelin kivirivistön talon yhdelle seinustalle, ja tulipas komean näköinen uuden nurmen kanssa! Aluksi valikoin kiviä hieman tarkemmin ja käytin asetteluun aikaa, jonkin ajan kuluttua tämä toimintatapa sai jäädä ja kiviä kannettiin ja kipattiin , vailla asettelua. Joku saattaisi tehdä tämän työn kottikärryjä käyttäen, mutta ei, täällä käytettiin pikkuapulaisen hiekkaämpäreitä ja purnukoita.. Ettei menisi liian helpoksi .

Liiteri alkaa täyttymään polttopuista ja levittelimme multaa "vanhemman" nurmikon huonompiin kohtiin. Jospa sekin siitä virkistyisi ja vihertäisi pian vehreämpänä.
Raivasimme paljon puutavaraa ja oksia, roskiakin pihan toiselta reunalta ja nyt on huomattavasti siistimpi piha! Autotalli siivottiin ja illan päätteksi oli aikamoisen ihanaa pakkautua autoon ja ajaa uimarannalle auringon vielä paistaessa!!!

Nyt sateen ropistessa peltikattoon on aika käydä unille, jotta aamulla pääsisi taas hieman jatkamaan puuhastelua pihamaalla :)

( Tai jos on samanlainen päivä, kuin tänään niin pääsee viettämään pitkää lepohetkeä päiväunien ajan ..)

Ei kommentteja: