tiistai 2. elokuuta 2016

Maanantain marjat ja porkkanakakun ohje

Aamulla face bookissa suunnittelin rentoa päivää pienen mustikkareissun kera, ja ne me saimmekin!
Päivä oli kiva, harvinaisen rauhallinen :)
Pienellä uurastuksella (jos tätä nyt voi uurastukseksi sanoa) saimme ihan pihapiiristä 6 litraa mustikkaa ja noin puoli litraa vadelmaa. Pieni määrähän tuo vielä on, mutta meille hieno saavutus!
Apulaiseni maiskutteli mustikkaa sitä mukaa, kun minä sain kerättyä.. Ja koiran piti päästä aina samoille apajille minun kanssani. Yritti syödä aarteemme suoraan ämpäristäkin :) Niin hyvä emäntä en ole, että koiraneidille poimisin omat mustikat!
Huomenna poiminta jatkukoon..

Kakkukahvitkin nautimme, vielä oli hieman eilistä kakkua jäljellä. Tällä kertaa välissä oli kinuskikastike Kinuskikissan ohjeella, Valion kuningatarrahkaa ja tuoreista vadelmista hieman vaniljainen kerma. Toimi omasta mielestäni hyvin!
Niitä lehtiä en kyllä ennättänyt tänäänkään vilkaisemaan :)











Päikkäreitäkin kokeilimme, mutta ajoitukseni oli vain niin huono- yritys kuitenkin hyvä.
Pienimmäisen kanssa saimme  hauskat leikit aikaiseksi ja muut huilasivat lastenohjelmien ääressä :) Olihan tuokin jo lepoa!

Kenties päivän harvinaiseen rauhallisuuteen vaikuttaa isoveljen yökyläily serkkulassa ja toisen veljeksen kuumeilu iltaa kohden .. Onneksi ehdittiin synttärit juhlia ennen sairastumista! Nyt ollaan kaikki sairastettu flunssat tai kuumeilut ja olemme valmiina koulun alkuun :)










Loppuun vielä se porkkanakakun ohje, mitä aina käytän. Samalla ohjeella teen niin piirakan pellille, kuin kakun vuokaankin. Matalampi kakku tällä ohjeella, "kunnon"kakkuun ohje tuplaten. Kuorrutteen kanssa itse hieman sovellan. Käytän enemmän kermaa ja juustoa, sokeria lisään ihan tuntumalla ..


                                Porkkanakakku

4-5 dl porkkanaraaste
4 kanamunaa
3 dl sokeria
2 tl ruokasoodaa
2 tl kanelia
1,5 tl leivinjauhe
1 tl vaniljasokeri
1/2 tl suolaa
3 dl vehnäjauhoja
1,5 dl rypsiöljyä

100 g appelsiini tuorejuustoa
1 dl tomusokeria
1 dl kuohukermaa
1 tl vaniljasokeri


Raasta porkkanat, vaahdota munat ja sokeri. Sekoita kuivat aineet keskenään. 
Lisää taikinaan varovasti sekoittaen kuivat aineet, öljy ja porkkanat. Kaada vuokaan ja paista uunin alatasolla 190 asteessa noin 45 minuuttia.

Kuorrutetta varten vaahdota kerma johon lisäät vain juuston ja sokerit.

Aika helppoa, eikös ? Ja eikun kokeilemaan :)

Ei kommentteja: